Fără categorie

Metode inedite de lucru pentru juniorii de la CSM Slatina

Metode inedite de lucru pentru juniorii de la CSM Slatina. Sportivii au parte de o tehnica speciala pentru a obtine performanta

Centrul de Fotbal din cadrul CSM Slatina pune la dispoziţia sportivilor metode speciale de pregătire. Grupele cele mai mici au parte de antrenamente bazate pe tehnici speciale, care dau roade în obţinerea performanţei. CSM Slatina asigură micuţilor, aflaţi la început de drum în tainele fotbalului, condiţii ce se regăsesc la puţine cluburi din ţară.

Pe lângă lucrul în echipă, sportivii au parte de un program de pregătire individuală, prin metode pe care puţine cluburi le pun la dispoziţie. Pentru a învăţa cât mai rapid tehnica lovirii mingii, dar mai ales pentru a-şi perfecţiona execuţiile, la fiecare antrenament, puştii de la CSM Slatina repetă de zeci de ori lovituri la zid. De asemenea, o plasă mobilă, amplasată pe cadrul porţii, cu cinci colţuri numerotate, centru, vinclu stânga, vinclu dreapta, colţul din stânga şi dreapta, reprezintă ţintele execuţiilor la fiecare şedinţă de pregătire.

„Un copil, pentru a deprinde o calitate motrică, are nevoie de 20.000 de repetări. Cum cele mai fructuase generaţii ale fotbalului românesc au fost înainte de anii ’90, când lucrul analitic cu zidul se făcea zilnic, am considerat acest lucru necesar, fără să minimalizăm importanţa antrenamentului global. Pe vremuri, se spunea că pasa este cartea de vizită a unui fotbalist, care împreună cu viteza de reacţie, reflexele se pot dezvolta foarte bine lucrând la acest zid. De aceea, în urma analizei avute cu antrenorii noştri, am considerat oportun construirea acestui zid”, a declarat directorul Clubului Sportiv Muncipal Slatina, Cătălin Ilie.

Consilierul tehnic al secţiei de fotbal de la CSM Slatina, Dan Oprescu, care este selecţionerul naţionalei Under 19, a implementat o concepţie unitară de pregătire la toate nivelele de vârstă, astfel încât, odată cu cooptarea la echipa mare, jucătorul să fie familiarizat cu sistemul de joc.

Coordonatorul centrului de copii şi juniori, Marius Popa, a vorbit despre metodele de pregătire implementate în această toamnă, odată cu organizarea profesionistă la toate nivelurile, de la copii, până la seniori.

„Avem metode moderne de pregătire, ne bucurăm că dispunem de această logistică, copiii putându-şi îmbunătăţi tehnica individuală. Avem condiţii care se regăsesc la puţine cluburi din ţară. Toate grupele se antrenează aşa, avem o concepţie unitară în ceea ce priveşte atât pregătirea fizică, cât şi cea tehnico-tactică, respectând cerinţele de vârstă. Avem o gamă largă de materiale de antrenament, noi în domeniu, cum ar fi trx-urile, plăcile de echilibristică, corzile elastice şi altele. Copiii, cu cât dispun de mai multe elemente ca să-şi îmbunătăţească tehnica, cu atât mai bine”, a declarat Marius Popa, coordonatorul Centrului de Copii şi Juniori de la CSM Slatina.

Grupele de juniori de la CSM Slatina sunt pregătite de Marius Popa, Iulian Mitrache şi Ciprian Stănciulescu. Pregătirea portarilor este efectuată de tehnicianul ce se ocupă de goalkeeperii echipei mari, Vasile Sin. Aceştia au parte, de asemenea, de metode moderne de pregătire, antrenorul cu portarii de la CSM Slatina având o vastă experienţă.

Selecţia la grupele de juniori de la CSM Slatina este continuă. Mai mult, totul este gratuit. Clubul oferă copiilor echipamente de joc, de prezentare, transport gratuit la toate competiţiile în care sunt angrenaţi, dar mai ales un mediu stimulativ pentru performanţă.

Antrenorii din cadrul Centrului de Copii şi Juniori de la CSM Slatina sunt posesori ai Licenţei UEFA A, planurile de antrenament fiind astfel bazate pe metode inovative în fotbal.

Sari la conținut