FotbalSport

Victorie de senzatie! CSM Slatina elimina FC Arges din Cupa Romaniei

Victorie senzațională obținută de CSM Slatina, singura echipă de Liga a IV-a din țară care se mai află în Cupa României. Gruparea pregătită de Bobi Verdeș a mai făcut o victimă. FC Argeș, formație de Liga a II-a, a fost eliminată fără drept de apel, scor 2-0. CSM Slatina s-a calificat în 16-imile de finală, rundă în care intră în competiție grupările din Liga 1.

După ce a eliminat două echipe din Liga a III-a, U Craiova 1948 și CSO Filiași, CSM Slatina a mai făcut o victimă în Cupa României. FC Argeș, echipă cu pretenții în eșalonul secund fotbalistic, a fost eliminată la capătul unui joc în care echipa slătineană a arătat a grupare de nivel superior.

După o ocazie mare, în care doar reflexul senzațional al portarului argeșean a făcut ca slătinenii să nu deschidă scorul, la un șut din apropiere al lui Constantin Radu, după o fază creată de Ceapă, pe flancul stâng, CSM Slatina a punctat pe tabelă în minutul 38.

Grigore Ceapă a înscris dintr-un penalty, obținut de Constantin Radu, iar echipa slătineană pregătită de Bobi Verdeș a intrat astfel în avantaj la cabine, scor 1-0.

Dubla schimbare efectuată de Emil Săndoi, care imediat după pauză i-a trimis pe teren pe Buhăescu și Buleică, nu a adus plusul dorit. CSM Slatina a fost echipa care a mai ratat cel puțin patru ocazii uriașe, în timp ce FC Argeș a avut o singură ocazie notabilă, o bară a lui Nilă.

CSM Slatina a majorat avantajul în minutul 70, Costi Radu reluând în poarta o pasă venită de la Bîră, după o fază creată în bandă de Stănică.

CSM Slatina a reușit astfel o calificare incredibilă, iar cel mai probabil va evolua în 16-imile de finală cu o echipă de Liga I. În mod normal, meciul ar trebui să se dispute la Slatina, însă dacă partida va fi televizată la o oră târzie, atunci va fi nevoie de noctură.

Peste 1.500 de slătineni au încurajat echipa în duelul cu FC Argeș, scandând la final, minute bune, Slatina, Slatina…De asemenea, în tribună s-au aflat președintele CJ Olt, Marius Oprescu, primarul Slatinei, Emil Moț, viceprimarul Gigi Vîlceleanu, administratorul public, Cristian Cismaru, directorul CSM Slatina, Cătălin Ilie, dar și mulți oameni de fotbal printre care Silviu Bogdan, oficial al CSU Craiova, dar și Dan Oprescu, selecționerul echipei naționale Under 19.

CSM Slatina: Gavriș (min. 42 Priseceanu), Valeriu Preda, Scheau, Bărbuți, Mihai Stancu, Ovidiu Popescu, Tudor, Constantin Radu (min 73. Cristi Preda), Precup, Stănică, Ceapă (min. 65 Andrei Bîră).

Sari la conținut