«

»

Handbal

IMG_20141217_123436Gest frumos, în prag de sărbători, al handbalistelor slătinene

 

         Handbalistele echipei CSM Slatina au reuşit să aducă, în prag de sărbători, o mică bucurie copiilor cu dizabilităţi. Acestea le-au oferit dulciuri, fructe şi jucării, dar mai ales momente de afecţiune, de care au atât de multă nevoie copiii instituţionalizaţi.

 

              Handbalistele slătinene nu i-au uitat, nici în acest an, pe micuţii cu nevoi speciale din cadrul Centrului de Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi, din cartierul Steaua. Întâlnirea a fost, ca de fiecare dată, una emoţionantă. În timp ce în ochii sportivelor se citeau lacrimi de compasiune, pe chipul micuţilor cu deficienţe neuromotorii extista multă bucurie.
               „Am fost şi anul trecut la aceşti copii, sunt speciali. Chiar aveau nevoie de o bucurie. Se vede pe faţa lor cât de mult s-au bucurat că ne-au văzut. Sunt nişte copii cu probleme, dar foarte frumoşi, aţi văzut ce colinde frumoase ne-au prezentat. Este un gest foarte mic, dar bucuria lor spune multe. Aşa că, cine poate să vină să le ofere ceva, ar fi extraordinar. Le-am adus jucării, dulciuri, am încercat pe cât posibil să le facem o bucurie. Sunt foarte emoţionată, i-aţi văzut cum ne-au strâns în braţe, a fost ceva cu adevărat special”, a declarat purtătoarea banderolei de căpitan a echipei CSM Slatina, extrema stângă Diana Mihalache.
„Sunt fete cu mult suflet, un fel de părinţi sociali pentru ei”
         Coordonator al Centrului de Recuperare a Copiilor cu Dizabilităţi, medicul Gabriela Turcitu consideră că gestul handbalistelor ar trebui să reprezinte un exemplu pentru comunitate.
            „Este o acţiune pe care o desfăşurăm de cel puţin cinci ani. S-a transformat în tradiţie ca secţia de handbal a Clubului Sportiv Municipal să aibă grijă de copiii care frecventează Centrul de Recuperare, care de fapt sunt copii instituţionalizaţi din căsuţele de tip familial. Suntem o echipă. Sunt fete cu mult suflet, copiii se bucură, deja le cunosc, s-au creat nişte legături. Aş putea spune că sunt un fel de părinţi sociali pentru ei. Nu cred că există cineva care să nu se bucure de un dar făcut din suflet, cu atât mai mult copiii noştri. Şi noi, în cadrul Direcţiei de Protecţie a Copilului, le facem cadouri, dar când vin din afară parcă au mai multă încărcătură emoţională. Să sperăm că sensibilizăm şi comunitatea cu această ocazie. De sărbători o parte din aceşti copii rămân în Centru, iar alţii sunt luaţi în familie, de părinţii biologici sau de către asistenţii maternali, dar nu în ultimul rând de către personal”, a declarat Gabriela Turcitu.
             Banii necesari pentru desfăşurarea acţiunii caritabile au fost strânşi în urma unei chete la care au contribuit oficialii şi jucătoarele.
gazetanoua.ro

1 comment

  1. Marcel

    Actiune ce denota, din partea organizatorilor, educatie civica aleasa, umanism si altruism social, atribute corespondente unei organizatii temeinic fundamentata pe principii sanatoase, specifice unei societati evoluate.
    Stima si respect pentru organizatori.
    Bravo!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Puteti folosi aceste HTML etichete şi atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>